Heemstede Duurzaam

Logo ontwerp voor gemeente Heemstede.
De Gemeente werkt hard aan een toekomstbestenige gemeente. Dat kunnen en willen zij niet bereiken zonder de inzet van inwoners en ondernemers. Bij het KlimaatLab kregen we de vraag hoe inwoners en ondernemers geënthousiasmeerd kunnen worden om ook een steentje bij te dragen. 
Samen met KlimaatLab ontwikkelde we een strategie op maat en bouwde het online platform Heemstede Duurzaam. Naast een maandelijkse nieuwsbrief zijn er ook een speciale duurzaamheidskrant, advertenties, flyers, online uitingen en promotiemateriaal ontwikkeld.

Uitgangspunten voor logo ontwerp: logo moet passen bij logo gemeente Heemstede. Klimaatneutraal Heemstede in 2040 met aandacht voor vijf thema’s: Energietransitie, Circulair, Ecologie, Klimaatadaptatie en Mobiliteit. Merkwaarden: Krachtig, circulair en natuurlijk. Ik heb gekozen voor de cirkel die staat voor circulair en samenwerken. De 5 kleuren in de cirkel staan voor de 5 thema’s.
Beeldtaal voor alle communicatie: laat ‘echte’ mensen zien. Vertel nieuwe verhalen. Toon lokale klimaateffecten en authentieke fotografie.
Website ontwerp voor Heemstede Duurzaam. De communicatiedoelen zijn: Bewustwording, handelingsperspectief bieden en laten zien wat de gemeente zelf doet.
De 5 pijlers uitgelicht op de website. Achter elk blok vind je per thema informatie en tips.
In de maandelijkse nieuwsbrief en op de website plaatsen we elke maand een verhaal van een ‘koploper’. Deze inwoners en ondernemers hebben al grote en kleine stappen gezet om hun woning of bedrijf te verbeteren en te verduurzamen.
Duurzaamheidskrant Heemstede 2021
Advertentie voor in Heemsteder Courant
Posters voor in sandwichborden voor in het stadhuis, beachflag en jute tas
Campagne in de nationale klimaatweek 2022
Wat kun je zelf doen om de wereld een beetje mooier te maken?
Voor de Klimaatweek 2022 ontwikkelde KlimaatLab voor de gemeente Heemstede 10 inspiratieborden – de ‘Walk of Change’ – die een prominente plek kregen in het winkelgebied aan de Binnenweg. 
De borden werden door wethouder Anneke Grummel samen met kinderen van Icarus basisschool en de Voorwegschool onthuld als startschot voor een week vol activiteiten rondom duurzamer wonen, minder afval, elektrisch rijden en meer groen. 
Inspiratie borden in de vijf thema’s: Energietransitie (groen) , Circulair (rood), Ecologie (blauw), Klimaatadaptatie (licht blauw) en Mobiliteit (geel). 
 Reacties zijn gesloten.