Bloemendaal zet stappen

Samen met mijn collega’s uit het KlimaatLab hebben we een concept en strategie ontwikkeld en realiseerde we het platform en de nieuwsbrief voor de Gemeente Bloemendaal. ‘Bloemendaal zet Stappen’ wil zoveel mogelijk inwoners inspireren en bewegen tot het realiseren van de hoogst haalbare isolatiewaardes en het nemen van andere duurzaamheidsmaatregelen. Op een positieve manier en door het bieden van een duidelijk handelingsperspectief. Want elke stap is goed; hoe klein ook.
Daarnaast wordt er door het KlimaatLab een transitiecoalitie van burgers opgezet om van onderaf bewoners met de verduurzaming van hun woning te helpen.
Nieuwsbrief met contentpijlers: Durven, dromen, (om)denken en doen

Ontwerp website. Zet ook stappen naar slim en duurzaam wonen. Naar meer comfort en lagere kosten. Naar een schonere leefomgeving. Kijk op: bloemendaalzetstappen.nl
Naar meer comfort en lagere kosten.
Naar een schonere leefomgeving.
Onderverdeling drie categorieĆ«n in ‘stappen’ die je zelf kan zetten.
Kijk op: bloemendaalzetstappen.nl welke stappen je kan zetten.
Lanceringsposter
Lanceringsmoment bij Gemeente Bloemendaal.
Gemeente Bloemendaal wil zoveel mogelijk inwoners inspireren en helpen bij het verduurzamen van hun eigen woning. Als onderdeel van de campagne Bloemendaal zet Stappen maakte ik samen met mijn collega’s van het KlimaatLab een speciale Duurzaamheidskrant met verhalen van lokale koplopers en praktische tips over maatregelen, subsidies en financieringsmogelijkheden.
De krant is in een oplage van 11.000 exemplaren huis-aan-huis verspreid in Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang en Bennebroek.
Bloemendaal is een groene gemeente die rijk is aan verschillende landschappen, tuinen, groene woonwijken en mooie landgoederen. Met de biodiversiteit in Bloemendaal zit het wel goed, zou je denken. Voor een deel is dat waar.
 
Om het programma voor de verbetering van de biodiversiteit meer onder de aandacht te brengen, ontwikkelde KlimaatLab een aantal uitingen. Ontwerp advertentie, vouwflyer, abri’s, beachflags, nieuwsbrief, webpagina met aanmeldformulieren, beelden voor socials.
Zigzag flyer.
Abri, beachflag en nieuwsbrief.
Samen met KlimaatLab verzorgde ik de communicatie rondom de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Zoals posters, tegoedbon en een webpagina. Inwoners konden tegels uit hun tuin inleveren voor gratis planten en bloembollen. Daarnaast werden er ook nog allerlei andere activiteiten georganiseerd om bewustwording te creĆ«ren.Reacties zijn gesloten.